Agenda

Panta Rhei Vocaal zingt bij uitvaarten, herdenkingen en levensfeesten. Daarnaast organiseren wij door het jaar heen verschillende activiteiten, waarbij zingen en de verbindende kwaliteit van samen zingen een rol spelen.
Intussen is het een traditie geworden om jaarlijks op onze Allerzielenviering samen met ieder die daar behoefte aan heeft stil te staan bij de gestorvenen, in woord, gebaar en vanzelfsprekend met veel zang.
Af en toe organiseren wij een dag voor liefhebbers om samen te zingen. In de agenda kunt u meer informatie vinden over onze activiteiten.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Geef je dan op voor de Nieuwsbrief.

Allerzielen 2021

Zondag 31 oktober om 15.30 uur (kerk open om 15.00 uur)

Grote Kerk, Kerkstraat 32, 6883 HT Velp

Thuis Komen

Thuis is de plaats waar je je veilig kunt en mag voelen. Het is de plaats van geborgenheid en ruimte waar je, zonder dat je iets hoeft op te houden, kunt rusten en je kunt voeden. Ook is het de plaats waar je je gewaardeerd voelt en gezien, de plaats waar je veilig klein kunt zijn, waar je je veilig ziek of verdrietig kunt voelen.

Voor dit Allerzielenconcert hebben we een programma dat als een collage verschillende facetten van het thema ‘thuis’ en ‘thuis komen’ omvat. Van de verscheurdheid en eenzaamheid wanneer die ander gestorven is en de persoonlijke ontwikkelingsweg tot de hemelse muziek waarbij we een glimp van het paradijs mogen ervaren.

Pianist Gerard Geurts heeft een sterke binding met de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Hij heeft de Canto al vaak gespeeld en elke keer is het weer ‘een nieuwe reis’. In deze meditatieve muziek kun je ervaren als een voortdurend onderweg zijn; soms bijna thuis, en dan weer verder.  Gerard gaat hier delen uit spelen.

We zullen gebruik moeten maken van het Corona Toegangsbewijs; voor sommigen een geruststelling, voor anderen misschien een reden om niet te komen. Het is niet anders, we doen het ermee. We hopen desondanks dat vele mensen zich uitgenodigd zullen voelen om deze bijzondere viering mee te maken.

Entree  €12,50  aan de kerk

Voorverkoop vanaf 15 oktober bij

Boekhandel Jansen & de Feijter, Velp en Boekhandel het Colofon, Arnhem

allerzielen

Kerst Sing Along      

In verband met de coronaperikelen hebben we besloten om de workshop dit jaar niet door te laten gaan. We hopen dat er volgend jaar weer een mooie workshop komt.

Sing Along

Als verlies je raakt    

Gezamenlijk programma met Manu Keirse

Zondag 30 januari ’22 om 15.30 uur, kerk open om 15.00 uur

Grote Kerk, Kerkstraat 32, 6883 HT Velp

Manu Keirse is klinisch psycholoog en hoogleraar aan de universiteit van Leuven (België). Hij is zeer deskundig op het gebied van verlies en rouw en heeft vele boeken op zijn naam staan, zoals o.a. ”Helpen bij verlies en verdriet”. In zijn boeken schrijft hij in begrijpelijke taal over verlies, rouw en overleven.

Zelf zegt hij : “Rouw verwerk je niet, je overleeft het.”

Hij is een bevlogen man en een verhalenverteller pur sang. Met zijn verhalen uit de praktijk en zijn Vlaamse tongval trekt hij volle zalen. Zijn betrokkenheid bij mensen die met verlies te maken hebben is hartverwarmend.

Manu Keirse en Panta Rhei Vocaal gaan hun krachten bundelen. Manu Keirse vertelt zijn hartverwarmende verhalen over rouwen en wij zingen onze muziek, uiteraard geïnspireerd en afgestemd op elkaar.

Wij kijken er naar uit om met elkaar een mooie middag te beleven!

Entree 15,00 Euro  Aanmelden kan hier.

We  zullen de regelgeving rond het Corona Toegangsbewijs volgen, zoals die dan geldt.

Manu Keirse

Broze Aarde

Zaterdag 12 februari ’22 om 20.00 uur  (wordt verplaatst naar later moment)

Martinikerk, Kerkstraat 4, 6981 CM Doesburg

Antjie Krog is een internationaal gerenommeerd Zuid-Afrikaanse dichteres die ook in Nederland veel liefhebbers van haar werk kent. Twee jaar geleden verraste Antjie Krog haar internationale publiek met een in de vorm van een hoogmis geschreven ode aan onze planeet. De titel die zij dit werk meegaf: Broze Aarde. En dat is ook exact waar het in dit werk om draait. Het is een op indrukwekkende manier verwoorde oproep en aanklacht tegelijk: hoe kunnen wij zorgen voor onze broze aarde die op het punt van breken staat.

Haar ode werd op muziek gezet door de Zuid-Afrikaanse componist Antoni Schonken, en een paar jaar geleden met veel succes in Rotterdam opgevoerd in een programma van Poetry International.

We zijn uitgenodigd om mee te werken aan dit bijzondere project dat in februari 2022 uitgevoerd zal worden in de Martinikerk in Doesburg.

Panta Rhei Vocaal zal hierin de koordelen voor haar rekening nemen. Het geheel zal worden ondersteund door een instrumentaal ensemble en staat onder leiding van onze dirigent Frank Litjens.

We kijken er naar uit en houden u op de hoogte.