Agenda

Panta Rhei Vocaal zingt bij uitvaarten en herdenkingen. Daarnaast organiseren wij door het jaar heen verschillende activiteiten, waarbij zingen en de verbindende kwaliteit van samen zingen een rol spelen.
Intussen is het een traditie geworden om jaarlijks op onze Allerzielenviering samen met ieder die daar behoefte aan heeft stil te staan bij de gestorvenen, in woord, gebaar en vanzelfsprekend met veel zang.
In de agenda kunt u meer informatie vinden over onze activiteiten.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Geeft u zich dan op voor de Nieuwsbrief.

REQUIEM FOR THE LIVING

  Panta Rhei Vocaal & Kamerkoor Kallíope

Zondag 23 april 15.30 uur
Titus Brandsma Gedachteniskerk
Keizer Karelplein 19, 6512 CJ Nijmegen
Tickets € 20,- inclusief consumptie.

Requiem betekent letterlijk: Rust. Een ’eeuwige rust‘, die in een muzikaal requiem de gestorvenen wordt toegewenst en -gezongen. Componist Dan Forrest (1978) noemt zíjn Requiem specifiek ‘For the Living’. Hij richt zich vooral op de levenden. Wij dus: degenen die dit concert meemaken. Hij ziet zijn werk als een gebed om rust bínnen het leven, dat ons een weg kan bieden om door onvermijdelijke pijn, tegenslag of rouw heen te gaan. Voor hem ligt het antwoord op onze pijn ook in de schepping, met zijn allesoverheersende kracht en grootsheid. In het Sanctus refereert Forrest aan de schitterende opnames van de Hubble telescoop, die ons een beeld geven van de onvoorstelbare ruimte en grootsheid van het heelal. Een beeld van God. De rust die Forrest zoekt, zou in hedendaagse taal misschien ook ‘in balans zijn’ , ‘in verbinding staan’ of zelfs ‘mindfulness’ kunnen heten. En de dreigende, stuwende kracht van het ‘Vanitas’ lijkt een oproep aan de levenden, om verantwoordelijkheid te nemen voor de schepping, die ons geschonken is.

Tijdens het eerste deel van dit concert, vóór het Requiem, staan werken van o.a. Gjeilo, Whitacre en Rachmaninoff op het programma.

TERUGBLIK Allerzielenviering 2022  ‘als verlies je raakt’

Zondag 16 oktober j.l. heeft Panta Rhei Vocaal in het kader van Allerzielen prof. Manu Keirse uitgenodigd om te komen spreken over verlies en rouw. Het was een bijzonder mooie middag waar velen met een warm gevoel op terug kijken.

Er is een geluidsopname van deze lezing gemaakt, die we graag met u willen delen. Het is aan te bevelen om de lezing te beluisteren via een boxje.
We hebben de opname aangevuld met eigen opnames van 3 stukken die we onder andere deze middag ook gezongen hebben:
Ubi caritas van Ola Gjeilo, Schindler’s List van John Williams in een arrangement van oud-lid Agnès Kwant en Forever forward van Kentaro Sato.