Agenda

Allerzielen 2020

In deze rare tijd waarin Corona de wereld flink beïnvloedt, kon onze jaarlijkse Allerzielenviering helaas niet doorgaan op de manier die wij gewend zijn.
Maar juist in deze tijd, waarin veel zekerheden wegvallen en we meer afstand tot elkaar moeten nemen, vonden wij het belangrijk om er toch aandacht aan te besteden. Wij hebben er dit jaar dan ook voor gekozen om er een kleine intieme bijeenkomst van te maken voor de nabestaanden voor wie wij het afgelopen jaar gezongen hebben. Op dinsdagochtend 3 november hebben wij voor een kleine groep mensen een Allerzielenviering verzorgd in onze nieuwe Corona-proof repetitieruimte Michi in Nijmegen.

Het thema van deze ochtend was ‘Omhulling’. Hoe kunnen wij elkaar nu voeden en nabij zijn. Fysiek kunnen we elkaar niet meer aanraken en houden we afstand, maar in gedachten en in gevoel kunnen we bij elkaar zijn.
De nabestaanden hadden een aandeel in het programma omdat ze mochten aangeven welke muziek ze graag wilden horen. En wij omhulden iedereen zo goed mogelijk met mooie klanken en toepasselijke teksten.

Het was heel anders dan onze vorige Allerzielenvieringen, net als dat de uitvaarten in Corona tijd ook zo anders zijn dan er voor. Met aanpassingen, iedereen op afstand van elkaar, geen koffie, er waren 10 gasten i.p.v. ruim 100 in voorgaande jaren. En toch was het een mooi intiem samenzijn. Met gedichten en verhalen, met mooie muziek en vooral een sámen zijn in deze rare tijd.

Een klein stukje van de Allerzielenviering: Going home van Dvorak. (gefilmd door één van de gasten)

Reactie van een nabestaande:

“Exact een maand na de begrafenis van een goede vriendin zat ik te luisteren naar alle mooie muziek, de prachtige verhalen en gedichten. Het emotioneerde mij vanaf moment één. Het herinnerde me aan de uitvaart waar Panta Rhei ook een geweldige bijdrage aan leverde.

Bijzonder om weer te ervaren wat muziek met een mens doet. Panta Rhei zingt zo zuiver, ze hebben zo’n prachtige koorklank, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Ik wil hen dan ook hartelijk bedanken voor deze ochtend! Hopelijk is er volgend jaar weer de mogelijkheid om samen te herdenken op grotere schaal, zodat meer mensen hierbij aanwezig kunnen zijn. Deze belevenis gun ik iedereen. Ik wens Panta Rhei veel succes in deze onzekere tijden! “