Agenda

Panta Rhei Vocaal zingt bij uitvaarten en herdenkingen. Daarnaast organiseren wij door het jaar heen verschillende activiteiten, waarbij zingen en de verbindende kwaliteit van samen zingen een rol spelen.
Intussen is het een traditie geworden om jaarlijks op onze Allerzielenviering samen met ieder die daar behoefte aan heeft stil te staan bij de gestorvenen, in woord, gebaar en vanzelfsprekend met veel zang.
In de agenda kunt u meer informatie vinden over onze activiteiten.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Geeft u zich dan op voor de Nieuwsbrief.

Manu Keirse en Panta Rhei Vocaal

‘Met de paplepel’ – over onze moeders

Gezamenlijk programma van  rouwdeskundige Manu Keirse en Panta Rhei Vocaal

Zondag 7 april  om 15.30 uur  

Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp

Toegang € 18
Kaarten zijn niet meer online te koop, maar er zijn op dit moment nog wel kaarten te koop vanaf 15.00 uur aan de deur van de kerk.

Moeders hebben een niet te onderschatten invloed op ons leven. De rijkdom en soms ook de last die onze moeders aan ons hebben doorgegeven is enorm. Zij waren al voor onze geboorte deel van ons bestaan. En als het goed ging vormden zij onze eerste levensjaren de garantie voor ons bestaan, onze veiligheid en onze ontwikkeling. We zijn daardoor ons hele leven op een bepaalde manier met hen verweven, of we ons daar nu bewust van zijn of niet.

Panta Rhei Vocaal en Manu Keirse verzorgden al eerder samen een programma, toen rondom verlies en rouw. Dat was voor uitvoerenden en aanwezigen een bijzondere ervaring en smaakte naar meer. De krachten worden opnieuw gebundeld, nu in een project rond onze moeders: ‘Met de paplepel’.

De Vlaamse emeritus hoogleraar verlies Manu Keirse belicht, met beeldende verhalen in zijn eigen rijke Vlaamse taal, een aantal kanten van de verhouding die wij als kinderen met onze moeders hebben. Ook de sterfelijkheid van onze moeders en het missen van hen komen aan bod in zijn verhalen. Hij is niet voor niets een grootheid op het gebied van rouw. Hij schreef meerdere bestsellers over verlies en verdriet die in diverse talen zijn vertaald.

Wij, de zangers van Panta Rhei Vocaal, zetten u graag in de klank van mooie muziek. Deze is uitgezocht met het idee dat we u, via de muziek, kennis laten maken met onze kijk op onze moeders. Grootse muziek en af en toe ook juist heel klein en intiem. Soms weemoedig, soms vol adoratie. Misschien komt u zelf ook nog wel aan zingen toe. Want als er één ding is wat velen van ons met de paplepel hebben binnengekregen, is dat wel hoe fijn het is om samen te zingen.

Kaarten voor concert ‘Met de paplepel’ m.m.v. Manu Keirse zijn niet meer online te koop, maar er zijn op dit moment nog wel kaarten te koop aan de deur van de kerk. 

Ecce Homo, zie de mens

Liturgisch Concert Arboretumkerk op Goede Vrijdag

Vrijdag 29 maart om 19.30 uur

Arboretumkerk Wageningen, August Faliseweg 22 / hoek Arboretumlaan

In eeuwen muziekcultuur neemt Panta Rhei Vocaal u mee in de klankwerelden van lijden, opstandigheid en mededogen.

Meer info op de website van de Arboretumkerk