Agenda

Panta Rhei Vocaal zingt bij uitvaarten en herdenkingen. Daarnaast organiseren wij door het jaar heen verschillende activiteiten, waarbij zingen en de verbindende kwaliteit van samen zingen een rol spelen.
Intussen is het een traditie geworden om jaarlijks op onze Allerzielenviering samen met ieder die daar behoefte aan heeft stil te staan bij de gestorvenen, in woord, gebaar en vanzelfsprekend met veel zang.
Af en toe organiseren wij een dag voor liefhebbers om samen te zingen. In de agenda kunt u meer informatie vinden over onze activiteiten.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Geeft u zich dan op voor de Nieuwsbrief.

Broze Aarde

Zaterdag 10  en zondag 11 september ’22 om 20.00 uur

Martinikerk, Kerkstraat 4, 6981 CM Doesburg

Antjie Krog is een internationaal gerenommeerd Zuid-Afrikaanse dichteres die ook in Nederland veel liefhebbers van haar werk kent. Twee jaar geleden verraste Antjie Krog haar internationale publiek met een in de vorm van een hoogmis geschreven ode aan onze planeet. De titel die zij dit werk meegaf: Broze Aarde. En dat is ook exact waar het in dit werk om draait. Het is een op indrukwekkende manier verwoorde oproep en aanklacht tegelijk: hoe kunnen wij zorgen voor onze broze aarde die op het punt van breken staat.

Haar ode werd op muziek gezet door de Zuid-Afrikaanse componist Antoni Schonken, en een paar jaar geleden met veel succes in Rotterdam opgevoerd in een programma van Poetry International.

Antjie Krog komt speciaal over uit Zuid-Afrika om in de Doesburgse Martinikerk de rol van Verteller te vervullen.

We zijn uitgenodigd om mee te werken aan dit bijzondere project. Panta Rhei Vocaal zal hierin de koordelen voor haar rekening nemen. Het geheel zal worden ondersteund door een instrumentaal ensemble en staat onder leiding van onze dirigent Frank Litjens.

Fotograaf Sacha de Boer, die over de hele wereld de gevolgen van klimaatverandering op beeld vastlegde geeft op zaterdag, voorafgaand aan de uitvoering van Brooze Aarde, een lezing. Gepassioneerd ecoloog en fotograaf Ruben Smit doet dat op zondag.

Informatie en kaartverkoop gaat via  brozeaarde.nl

Manu Keirse

Allerzielen programma met Manu Keirse:  ‘Als verlies je raakt’ 

Zondag 16 oktober ’22 om 15.30 uur (kerk open om 15.00 uur)

De Nieuwe Kerk, Rosendaalseweg 505, 6824 KL Arnhem (Let op, dit is een andere locatie dan u van ons gewend bent)

Panta Rhei Vocaal is gewend om elk jaar een Allerzielenviering te organiseren. Dit jaar hebben we besloten om dit te combineren met de uitgestelde lezing van Manu Keirse. Manu Keirse is klinisch psycholoog en hoogleraar aan de universiteit van Leuven (België). Hij is zeer deskundig op het gebied van verlies en rouw en heeft vele boeken op zijn naam staan, zoals o.a. ”Helpen bij verlies en verdriet”. In zijn boeken schrijft hij in begrijpelijke taal over verlies, rouw en overleven.

Zelf zegt hij : “Rouw verwerk je niet, je overleeft het. Rouwende mensen krijgen zo vaak te horen:  ‘Heb je het nu nog niet verwerkt?’ Maar hoe moet dat dan? Men verwacht dat het je niet meer bezighoudt, dat je er niet meer aan denkt. Het woord ‘verwerken’ impliceert dat iets voorbij is.”

Hij is een bevlogen man en een verhalenverteller pur sang. Met zijn verhalen uit de praktijk en zijn Vlaamse tongval trekt hij volle zalen. Zijn betrokkenheid bij mensen die met verlies te maken hebben is hartverwarmend.

Manu Keirse en Panta Rhei Vocaal gaan hun krachten bundelen. Manu Keirse vertelt zijn bijzondere verhalen over rouwen en wij zingen onze muziek, uiteraard geïnspireerd en afgestemd op elkaar.

Wij kijken er naar uit om met elkaar een mooie middag te beleven!